keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Köyhän naisen sisustuskikka

Mikä on oma köyhän naisen/miehen sisustuskikkasi? Kanivinossa se on tyynynpäällisten vaihtaminen. Niillä saa nopeasti ja vaivattomasti uutta ilmettä tilaan kuin tilaan. Sen vuoksi haaveilenkin aina vain uusista ja uusista sisustustyynyistä päällisineen.

Pinterestiin olen kerännyt erilaisia sisustustyynyjä. Käy kurkkaamassa. Kuvista innoittuneena otin käteeni tekstiilitussit ja kaivoin esille kauan kaapissa hautomaani kangasta. Päätin toteuttaa hyvin simppelin tekstityynyn ekaluokkalaisen valtakuntaan. Kankaaksi valikoitui ihana vappua (ehkä) henkivä pallokangas, jonka joitakin vuosia sitten hankin tyttöjen mekkoja varten. Kangasta on vielä muutama metri odottamassa eli kenties joku mekkokin tuosta vielä jonakin päivänä valmistuu. Kangas on siis melko ohutta puuvillaa, joka soveltuu niin vaatetukseen kuin sisustukseenkin.


 Pinterestissä ihastuin Mr&Mrs-tyynyihin. Niiden innoittamana tein neidille oman Miss-tyynyn. Pingotin kankaan teipillä pöytään, jotta se pysyi paikallaan tekstin kirjoittamisen ajan. Hahmottelin tekstin kankaalle lyijykynällä. Sen jälkeen kirjoitin tekstin kankaaseen tekstiilitussilla. Kävin tekstin tussilla kahteen kertaan lävitse, jotta sain tekstistä haluamani paksuisen. Tämän jälkeen ompelin kankaan tyynyksi ja täytin vanulla.


Tekstiilitussi on siis se sama tussi, jolla päiväkodeissa (ja ehkä kodeissakin) merkitään nimiä lasten vaatteisiin. Ikeassa käydessäni ilahduin suuresti, sillä yrityksen valikoimissa oli tekstiilikynäpakkaus, jossa oli väreinä synkeän mustan lisäksi muun muassa liila, vihreä ja punainen. Kun taas oikein inspiroidun, aion taikoa värillisillä tusseilla kankaaseen jotakin kivaa.
3 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Hieno tuunaus!

Kanivinossa kirjoitti...

Mielessäni huhuilevat edelleen Pinterestissä näkemäni Mr&Mrs-tyynyt. Kenties niiden aika on vielä tulossa...:D

Virpi Mäkinen kirjoitti...

Pitipä heti tulla kurkkaamaan. Ihania tyynyjä oot tehnyt!