maanantai 2. helmikuuta 2015

Magneetit ystävälle

Ystävänpäivästä voi olla montaa mieltä. Itse tykkään. Ystävää on kiva muistaa vaikkapa aina niin tarpeellisilla magneeteilla. Hus pois siis rumat magneetit, täältä tulee ohjeet jääkaappien tyyliniekkoihin.Askartelukaupoissa myydään valmiita muotoon leikattuja pahvinpalasia. Kuvissa näkyvät elegantit nappimagneetit on tehty juuri sellaisita. Olen siis ostanut pussillisen pahvisia ja pahvinvärisiä nappeja. Pahvinapit ruiskutin valkoisella automaalilla. Pahvi ei kipristele, eikä käpristele maalikäsittelyn jälkeen, vaikka sitä vähän pelkäsin. Kun maali on kuivanut, olen kuumaliimalla kiinnittänyt nappien taakse magneetit. Nopeaa ja näyttävää, vai mitä?

Jos omistat stanssauslaitteen, voit leikata stansseilla kuviot. Erityisesti paksujen materiaalien leikkaamiseen tarkoitetut stanssit ovat tässä askartelussa ne parhaimmat. Saathan niillä leikattua muotoon paksua pahvia ja vaikka nahkaa. Ohuella stanssilla leikattuja kuvioita voi toki leikata useampia ja liimata ne sitten toisiinsa. Siten saat tarpeeksi vankkuutta magneettiin.


Ruotsalaisen huonekalujätin jääpalamuotti on myös mitä upein apuväline magneettien teossa. Pehmennä Fimo-massaa käsissä ja painele sitä sen jälkeen haluamasi paksuus jääpalamuottiin. Valmiit magneetit ovat mitä herkullisimmat.Ystävänpäivä on vajaan kahden viikon päästä. Vielä ehtii tehdä ystävälle vaikka mitä!


Ei kommentteja: