sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Helteisen päivän herkku

Hei! Kanivinossa ollaan taas kotona. Kaksi viikkoa vierähti mökillä ja lasten jokakesäisessä pakollisessa murrekylvyssä Turussa.

Mutta nämä kelit! Ne ovat todellakin suosineet meitä. Kahden viikon aikana on yhtenä päivänä saatu sadetta niskaan. Muuten on ollut niin hiki, että juomaa on pitänyt muistaa nauttia joka käänteessä. Lapsuudessa oli ihanaa tehdä kesähelteellä mehujäätä. Törmätessäni kuvissa oleviin hauskoihin mehujäämuotteihin päätin hankkia muotit lasten iloksi. Mikä parhain viilentäjä mehujää onkaan.


Mehujääksi jäädytin omena- ja appelsiinituoremehua sekä vadelmamehukeittoa. Kaikki niistä toimivat napakympin tavoin mehujäänä. Mutta jäätelöiden koko oli hivenen liian iso. Kaikki neidit, yksivuotiaasta seiskavuotiaaseen, jättivät syömisen kesken, kun mehujäätä oli yli puolet jäljellä. Pitänee ensi kerralla täyttää muotit vain puolilleen.Kameraa ja kaikkea ihanaa askartelutavaraa, kangasta sekä kangasvärejä olen kuljetellut lomalla mukanani. Mutta tosiaan vain kuljetellut, enkä ole napsinut kuin satunnaisia kuvia kännykällä. Pahoittelenkin yllä olevia puhelinräpsyjä. Hyvää tämä tekemättömyystauko on tehnyt, vaikka tietoinen valinta ei ole ollutkaan. Eilen tartuin virkkuukoukkuun ja toivon saavani esitellä melko piankin uusinta kori-ihanuutta, johon suunnittelin tekeväni kahvat vanhasta nahkavyöstä.

Ideoita ja ihanuuksia olen lomani aikana metsästellyt. Luonto on värejä pullollaan sekä kaikki ihanat askartelukaupat sekä sisustusputiikit ideoita ja ihanuuksia täynnä. Kenties löytöjä ja oivalluksia esittelen teille piankin...Mukavaa viikkoa!2 kommenttia:

Irmastiina Ruusukummusta kirjoitti...

Mehujäät maistuvat helteellä niin lapsille, kuin aikuisille..:)

Kanivinossa kirjoitti...

Sitähän voisi mehujääksi jäädyttää vaikka smoothien. Pitääpä laittaa testiin! Se olisi kovin aikuiseen makuun sopivaa.