tiistai 25. heinäkuuta 2017

Parhaat diy-ideat Asuntomessuilta


Terveiset Mikkelistä Asuntomessuilta! Messuilta päällimmäisenä jäi mieleen upea savolaisluonto. Messukävijänä tarkkailin erityisesti koteja sisustuksen näkökulmasta. Vallalla on rouhea tyyli, jota on itse kunkin helppo kopioida kotiinsa. Tässä postauksessa jaankin teille parhaat näkemäni jutut, jotka on helppo toteuttaa diy-hengessä. Toteuttamiskelpoisia ideoita näin messuilla runsaasti. Toiset olivat vain pieniä oivalluksia, toiset isompaa työtä vaativia. Yllä oleva hattukokoelma on esimerkki helposta oivalluksesta. Kuvan hatut olivat Helena Karihtalan sisustaman talon ulkoseinällä. Samaa voisi mökillä kokeilla vaikka lippalakein.

Rakastan erilaisia heiniä. Jo lapsuudessa keräsin niitä isot kasat kuivumaan, ja äidin kanssa suihkuttelimme niiden päälle hiuslakkaa sen toivossa, että heinät kestäisivat kodin maljakossa yli talven. Heinät ja erilaiset risut ovat helppoja kodin tunnelmanluojia. Alla olevan kuvan heinät/kaislat, tai mitä ihmettä ne nyt ovatkaan, somistivat erään messutalon makuuhuonetta.




Kattolamput ovat itselleni hankalia valita. Oma kotimme vaatii isoja kattovalaisimia, mutta harvoin niitä on, ainakaan järkevään hintaan, tarjolla. Oli lampputarve sitten iso tai pieni, valaisimissakin sallitaan nyt diy-henkisyys. Riviera Maisonin mallistossa on muun muassa kankaisia valaisimia alla olevaan tyyliin. Valitettavasti en nyt googlettamalla saanut selville, onko ylimmäinen kankaisista varjostimista Riviera Maisonin mallistosta.

Läpikuultavilla kankailla, kuten pellavalla tai valoverhomaisella kankaalla, on helppo tuunata itsellaan uusi varjostin. Kuten kuvista näet, toteutustapoja kankaan kiinnittämiseen on monia. Hauskan näköinen varjostin voisi syntyä vaikka sillä, että kankaan kiinnittää varjostinkehikkoon puisin pyykkipojin.

 Vanhoja ikkunoita voi kodin sisustamisessa käyttää monin tavoin. Ikkuna voi olla ilmoitustaulu tai siihen voi maalata jotakin alla olevan terassitaulun tavoin.






Mökillä minua odottaa kasa puupöllejä. Kunhan autossa on tilaa, pöllit matkaavat meille kotiin palleiksi. Messutaloissa pöllituoleja näki terasseilla.



Erilaiset verhot ja kivakuosiset vaatteet tai muut tekstiilit kannattaa kierrättää sisustustyynyjen päällisiksi.



Muistoja tai lasten lukuisia taideteoksia voi ripustaa kodin eri tiloihin monin eri tavoin. Samanlaiset taulukehykset tuovat kollaasiin ryhtiä. Jos taidenäyttely tai esillä olevat muistot halutaan vaihtaa usein, niitä voi ripustaa esille vaikkapa vaijeriin tai naruun. Helpoin tapa kiinnittää töitä vaijeriin tai naruun on perinteisten verhonipsujen avulla.

 

Nahkaa näkyi messukodeissa runsaasti. Vanhat käytöstä poistetut vyöt ovat esimerkiksi hyvää materiaalia kodin sisustamisessa. Vöillä voit vyöttää esimerkiksi lehtikasat kauniiksi sisustuselementeiksi. Nahkapaloista teet kotiin kauniita vetimiä tai persoonalliset servettirenkaat.


Riippukeinut eivät ole enää mitään. Parhaan lökottelykokemuksen saat uinumalla kattoon ripustetussa sängyssä. Kovia vauhteja ei sängyssä kenties kannata ottaa, mutta ihanaa olisi ottaa sen heiluessa päiväunet kiireen keskellä. Samalla narutyylillä oli tehty myös muutamat messutalojen hyllyt, jotka oli myös ripustettu katosta roikkumaan. 


Jos mahdollisuus on, suosittelen lämpimästi tutustumista Mikkelin Asuntomessuille. Kaikkia taloja ei tarvitse ahnehtia, vaan nautiskellen kannattaa kiertää ja ihmetelle toisistaan poikkeavia taloja.


1 kommentti:

Iloinen Kulkuri kirjoitti...

Kauniita ja simppeleitä ideoita!