maanantai 14. marraskuuta 2016

Valetut Pringles-purkkikynttilät

Hei! Lumi on maassa ja lapsilla mieli kohti joulua. Tuntuu että aikainen lumentulo on innostanut ihmisiä nostamaan jouluvalot varastoista yhä aiemmin ikkunoihin tuikkimaan. Eilen avasin meidän perheen joulukoristelaatikot ja lapset löysivät sieltä monta itse tekemäänsä joulukoristetta.

Perinteisesti olen itsekin joka jouluksi tehnyt käsin jotakin uutta somistetta. Tulevaan joulunaikaan on vasta valmistunut kynttilöitä. Olen jo pitkään pohninut, olisiko minusta niiden tekijäksi. Niiden teko yllättikin minut täysin helppoudellaan. Käytössäni oli valmista kynttilämassaa*, joka helpotti tekoa huomattavasti. Aikaa vievää hommaa kynttilöiden tekeminen  näinkin toki oli.


Mitään ei kannata heittä pois! Se tuli taas tässä prosessissa todistettua. Parhaat kynttilät valoin Pringless-sipsien putkiloihin. Leikkasin veitsellä putkilot kahtia ja hyödynsin molemmat puolet. Tein vain pohjaan/ja kanteen reiän, josta pujotin kynttilän sydänlangan lävitse. Jotta sula steariini ei valu reiästä pois, pitää reiän kohta muistaa teipata hyvin maalarinteipillä.  Varrastikkujen avulla kiristin sydänlangan putkilon yläreunaan kiinni. Sydänlanka kannattaa kiristää tiukaksi, jotta kynttilä palaa kauniisti.

Sulatin kynttilämassan hiutaleita vähän kerrallaan kattilassa. Kattilassa minulla oli pohjalla vettä ja vedessä kellumassa muoviastia kynttilämassan kera. Homma sujui tosiaan helposti, mutta aikaa viiden kynttilän tekoon meni monta tuntia. Siitä huolimatta kannustan testaamaan hommaa, oli leppoisaa ja helppoa.


*Kynttilätarvikkeet saatu blogiyhteistyön kautta Sinellistä.

p.s. Isoimman kynttilän pohjalle sulatin kynttilämassan seassa pienen määrän mustan kynttilän jäänteitä. Tällä tavalla saa helposti raitoja kynttilöihin.



Ei kommentteja: