sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Maailman parhaat mokkapalat, todellakin





Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Toiset kutsuu niitä mokkapaloiksi, minä itse suklaapiirakaksi, jotkut mokka- tai suklaaruuduiksi. Oman äitini piirakka oli aina vaaleapohjainen ja päällinen tummasta kaakaosta sekä tomusokerista loihdittu. Eräs ystäväni tekee mitä parhaimpia minttusuklaamokkapaloja. Niiden päällinen ja pohja on sellainen sopivan minttuinen, joka jää pitkäksi aikaa mieleen.



Tämä nyt jakamani ohje liikkuu netin syövereissä monella eri variaatiolla. Laiskana paperireseptien käyttäjänä googletan aina jääkaapin sisällön mukaan sopivimman ohjeen itselleni. Peruspohja kaikissa näissä ohjeissa on lähes sama, mutta variaatioita löytyy piimän, maidon tai maustetun jogurtin käyttämisessä piirakan pohjassa. Eli kaikkia eri variaatioita yhdistää jonkin maitotuotteen käyttäminen pohjassa. Yhteistä näille ohjeille on muuten vielä se, että saat niistä hienon listauksen käyttämällä hakusanana: Maailman parhaat mokkapalat.



Tässäpä oma variaationi tämän päivän syntymäpäiville leipomistani Maailman parhaista mokkapaloista.

Pohja
200 g rasvaa
- sulata rasva ja anna jäähtyä


4.5 dl sokeria
4 munaa
- sekoita yhteen

5 dl vehnäjauhoja
2.5 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 - 2 dl jotakin maitotuotetta (jogurtti, piimä, maito kermaviili)
- sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne sokerimunavaahtoon vuorotellen maitotuotteen kanssa
- lisää lopuksi sekaan rasvanmnmm


-  Paista pohjaa uunin keskiosassa 200-asteessa noin 15 minuuttia. Tämän pohjan salaisuus on se, että pohja on tarpeeksi kostea. Kannattaa siis ottaa pohja pois uunista paremminkin liian aikaisin kuin liian myöhään, jolloin tuloksena on liian kuiva pohja.
 
Päällinen
Runsas puoli pakettia tomusokeria
puoli desiä vettä + tilkka kahvia
2 rkl tummaa kaakaota
pieni nokare rasvaa

- Sekoita aineet keskenään ja levitä pohjan päälle





Ja siitä leipomaan! Meillä tätä tarjotaan tänään 10-vuotisjuhlissa. Tämä tuntuu aiheuttavan kiljuntaa aina minien keskuudessa, kun piirakkaa kannetaan pöytään.

Tänään meidän suklaapiirakan päälle ripoteltiin muuten appelsiinin makuisen Daim-suklaan paloja. Toimii, mutta kokonaisuudesta tuli sellainen sikamakeaan makuun sopiva.

Onnea vielä kerran meidän Wiltsulle 10.v.

Seuraatko minua jo Instagramissa? 
Täältä voit käydä kurkkaamassa kuinka suklaapiirakka katosi parempiin suihin.








































































































































































































































































++++++++++++++++++++++++++


Päällinen

200 g voita/margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa



 ohja
5dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2 1/2dl vettä
200g margariinia
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää( tai maustamatonta jogurttia, maitoa tai vahvaa kahvia)
2 kananmunaa




Ei kommentteja: