sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Meritähti parin vuoden takaa

Moi! Virtasia-blogin Nina kävi meillä ja ihmetteli, mikäs tuo tuolla kaapin päällä. Ihmeissäni minäkin siinä sitten löytöä pällistelin ja totesin, etten ole tainnut tuota kovaa työtä vaatinutta esinettä esitellä blogissani. Saanko siis esitellä rouva meritähden!


Onneksi käyn viikottain paikallisessa Taito-keskuksessa aikuisten kässäkoulussa. Siellä saan testata/kokeilla tekniikoita, joita en yksin väkerrellessäni tulisi ikinä testaanaan, Yksi näistä tekniikoista on mosaiikkityöt. Edelliskeväänä saimmekin kässäkoulussa haasteen tehdä jotakin mosaiikista. Suuruudenhulluna ryhdyin muotoilemaan kanaverkosta, josta tähden pohja on tehty, tähteä. Tähdestä piti tulla kaunis ja symmetrinen. Siitä tulikin luonnollisesti muhkurainen meritähti.Mosaiikkkia oli mukava työstää. Vaikka työstä tuli iso (tähden halkaisija on parhaimmillaan lähes 50 cm), oli sitä melko helppo työstää. Keskiosassa olevat minilaatat olivat kuitenkin huono valinta. Niiden kanssa sain työskennellä melko pitkäpiimäisesti.


Meritähti on painava. Sen vuoksi se majaileekin erään antiikkikaapin päällä ja tutkailee sieltä meidän perheen menoa. En ole uskaltanut tätä komeutta seinälle ripustaa, olisi liian iso menetys, jos se tipahtaisi lattialle. 3 kommenttia:

Mari / puolitoistakerrostakotia kirjoitti...

Tuo jo vaatii keskittymistä, kun noita mosaiikkeja asettelee:)

Kanivinossa kirjoitti...

Yllättävästi onnistuin noita latomaan tuohon lasten pörrätessä ympärillä :D

Nina Virtanen kirjoitti...

On tämä edelleen kiva :)