maanantai 18. toukokuuta 2015

Taikataikinasta vaikka mitä

Muistatko taikataikinan? Tuon lapsille ja aikuisille sopivan materiaalin, jonka tekoon ainekset löytyvät aina kotoa. Keväisten ja kesäisten sadepäivien ilona taikataikina on mitä parhain. Meidän perheessä siitä tehdään pääsääntöisesti koruja, mutta myös avaimenperiä. Käsistään kätevät tekevät siitä mitä vain haluavat: pieniä korvapuusteja, täytekakkuja ja muita ihanuuksia vaikkapa koristeeksi nukkekotiin.Kanivinossa perheen pääprinsessa rakastaa koruja. Mitä enemmän elementtejä ja värejä korussa on, sen parempi. Kuvassa alimmaiset helmet ovat äidin matkamuisto Brysselistä jonkun vuoden takaa, mutta värikkäät helmet ovat taikitaikinasta muotoillut. Taikinasta on ensin pyöritelty palloja ja ennen uuniin laittamista niihin on tehty reikä narua varten. Reiän teet muuten kätevästi vaikkapa grillitikulla tai syömäpuikolla.

Kun helmet ovat kovettuneet uunissa ja jäähtyneet, ne on maalattu värikkäiksi yksilöiksi akryyliväreillä.  Kuvan helmissä taikataikinahelmien väliin on pujotettu kaupan puu- ja muovihelmiä.


Viritin äsken terassia kesäkuntoon. Päätinkin pöytäliinaa laittaessani tehdä tänä kesänä pöytäliinapainot taikataikinasta. Mitähän muuta siitä voisi tehdä?
Kurkkaappa täältä ohje taikinaan tekoon.

2 kommenttia:

Manun illalliset kirjoitti...

Ihana, ihana koru!

Kanivinossa kirjoitti...

On kyllä niin kantajansa näköinen! Siitä vain tekemään taikinaa Manu :)